Leiderschapsontwikkeling

P3RSONAL voor vraagstukken op het gebied van leiderschapsontwikkeling.

Leiderschapsontwikkeling

De laatste jaren lijken er steeds meer leiderschapsstijlen te ontstaan. Dienend leiderschap, Transformerend leiderschap, Sociocratisch leiderschap, Coachend leiderschap of nog andere stijlen. De vraag is welke leiderschapsstijl de organisatie nodig heeft om de beoogde transformatie te kunnen starten? Geen vraagstuk, ontwikkelingsfase in een organisatie is hetzelfde. Dat vraagt om een maatwerkprogramma wat aansluit bij wat speelt in de organisatie en aansluit op de verandering die de opdrachtgever voor ogen heeft.

Persoonlijk leiderschap vormt de basis van onze leiderschapsprogramma’s, bewustwording van het eigen gedrag en het effect daarvan op anderen. Wij coachen leidinggevenden aan de hand van hun eigen leervragen op werkplek. Door het organisatiesysteem erbij te betrekken, leren leidinggevenden nieuwe inzichten direct toe te passen in het krachtenveld van de organisatie. Deze lerende aanpak in de ‘echte wereld’ zorgt dat nieuw gedrag langdurig beklijft.

‘Doen is de beste manier van denken’

Kern van de begeleiding vormt het spanningsveld tussen individuele ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Leidinggevenden leren uit te zoomen en vraagstukken te zien in het groter geheel. Wat gebeurt er tussen individuen en binnen afdelingen en tussen afdelingen. Wij sluiten aan bij overlegvormen om de interactie tussen de leidinggevende en de teamleden onderling te observeren. Door reflectie en coaching leert de leidinggevende welke interventies nodig zijn in het team om tot verandering te komen.

Het collectief leren vindt plaats in de vorm van intervisiebijeenkomsten. Een professionele manier voor leidinggevenden om hun vaardigheden verder te versterken. De deelnemers werken met eigen casuïstiek, de inbrenger combineert de verschillende invalshoeken, deskundigheden en ervaringen van collega’s om tot nieuwe aanpakken, oplossingen en inzichten te komen.

Kijk voor referenties op LinkedIn en op Springest

Neem vrijblijvend contact (T 06-290 749 78 / Ruud@P3RSONAL.nl) met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Wij helpen u graag!

< Terug naar DIENSTEN

.