Wie is Ruud de Waal

Ruim 30 jaar geleden begon ik, Ruud de Waal,  mijn loopbaan in het bedrijfsleven. In diverse functies gaf ik leiding aan zowel grote als kleine operationele en technische afdelingen. Mensen en teams in beweging krijgen, zodat iedereen op een plezierige en resultaatgerichte wijze een waardevolle bijdrage levert aan het geheel, gaf mij toen al veel energie. Daarom besloot ik om hierin verder te gaan.

Zelfstandig trainer

In 2010 heb ik de keuze gemaakt om als zelfstandig trainer en coach aan de slag te gaan. In de afgelopen jaren volgde ik diverse studies op het gebied van coaching en counseling, groepsdynamiek, systemisch interveniëren en organisatieopstellingen.

‘Het blijft boeiend en uitdagend werk’

Van 2010 t/m 2016 trainde en coachte ik honderden professionals op het gebied van leiderschap, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. Vanaf 2017 begeleid ik individuen, teams en organisaties vanuit mijn eigen bureau P3RSONAL. Vraagstukken benader ik altijd vanuit een systemische manier van waarnemen aangevuld met kennis vanuit de Transactionele Analyse. Het blijft uitdagend om te werken met de bovenstroom (wat je kunt waarnemen) en onderstroom (wat je niet kunt duiden) in teams. Elke situatie is anders en dat maakt mijn werk zo boeiend.

 

.