Leiderschapsontwikkeling

P3RSONAL helpt u graag bij het oplossen van uw vraagstukken op het gebied van leiderschapsontwikkeling.

Wanneer P3RSONAL?
Bij vraagstukken zoals:

  • het ontwikkelen/versterken van leiderschapsvaardigheden;
  • het voorbereiden van jong talent op een leiderschapsrol;
  • medewerkers meenemen in een verandering.

Leiderschap

De laatste jaren lijken er steeds meer stromingen te ontstaan op het gebied van leiderschap. Dienend leiderschap, Transformerend leiderschap, Sociocratisch leiderschap of andere vormen. Effectief leiderschap gaat in de basis altijd over het vinden van de balans tussen de mens (sfeer) en resultaatgerichtheid (winning spirit).

Van medewerkers wordt meer zelfstandigheid verwacht. De weg vanuit eigen verantwoordelijkheid naar samen-verantwoordelijke teams, vraagt een duidelijk andere rol van de leidinggevende. In de traditionele structuur is de leidinggevende vooral inhoudsdeskundige. Leidinggeven aan een samen-verantwoordelijk team vraagt veel meer de rol van gedragsdeskundige. De leidinggevende heeft een belangrijke taak in het ontwikkelen van de individuele teamleden en het ontwikkelen van het team als geheel, op weg naar zelfstandigheid.

Waarom maatwerk?

Het grote voordeel van een maatwerk traject is dat het volledig afgestemd kan worden op de behoeften van de medewerkers en de organisatie. Als opdrachtgever heb je een grote invloed op de inhoud van het programma. Tevens geeft een maatwerktraject de mogelijkheid om gelijktijdig te werken aan het individueel ontwikkelen van leidinggevenden en te werken aan de onderlinge binding en samenwerking.

Aanpak maatwerktraject

Intakegesprek

Ieder maatwerktraject start met een intakegesprek met de opdrachtgever. Tijdens het intakegesprek verkennen we de vraagstelling.

Analyse

Op basis van de vraagstelling onderzoeken we wat de onderliggende thema’s zijn in de organisatie. Dit doen we door bijvoorbeeld het afnemen van interviews, individuele- en/of team assessments of het uitzetten van (anonieme) vragenlijsten.

Voorstel

Het intakegesprek en de analyse vormt de basis voor het voorstel. Het voorstel wordt voorgesteld in de vorm van een passend programma. Een programma bestaat veelal uit combinaties van delen training, personal coaching, intervisie en teamcoaching. Op deze manier krijgen de deelnemers een beter inzicht in hun eigen gedrag, het effect daarvan op anderen en hun rol en bijdrage in het teamproces.

Uitvoering

Na goedkeuring start de uitvoering met tussentijdse evaluatiemomenten.

Evaluatie

Aan het eind van het traject vindt evaluatie en afronding plaats.

Hoe werkt leiderschapsontwikkeling?
Leiderschapsontwikkeling vindt voor het grootse deel plaats in de eigen werkomgeving. In de vorm van training, individuele coaching en begeleiding van leidinggevenden op de werkvloer, worden inzichten en tools aangereikt die direct kunnen worden toegepast in de praktijk. Tijdens intervisiesessies krijgen de deelnemers inzicht in hun eigen sterke en zwakke kanten door reflectie. Ze leren problemen op te lossen door samen te werken en gebruik te maken van elkaars inzichten. Tijdens de intervisie sessies worden de deelnemers actief uitgedaagd om naar elkaar te luisteren, door te vragen en met voorstellen/oplossingen te komen.

Menselijk gedrag en groepsdynamica worden inzichtelijk gemaakt op basis van uitgebreide praktijkervaring en het gebruik van veranderingstechnieken als:

  • Transactionele analyse, zoals Ego-posities, Dramadriehoek en Drivers,
  • Systemisch werken, gebruik van de systeemwetten binding, ordening en balans in organisaties.
  • Groepsdynamica.

De duur van een programma kan variëren van enkele weken tot een half jaar.

Bij grotere programma’s en complexere thema’s werk ik samen met Sincerious Change en andere gelijkgestemde netwerkpartners.

Inzet externe coach/trainer
De ruime ervaring van Ruud als manager en trainer/coach in technische organisaties en productiebedrijven, van kleine groepen tot afdelingen met 200 medewerkers, maakt hem breed inzetbaar. Neem vrijblijvend contact (T 06 -290 749 78 / Ruud@P3RSONAL.nl) op voor meer informatie.

Reacties deelnemers

“Er was ruimte voor vragen en er werd veel duidelijk gemaakt aan de hand van voorbeelden”

“De cursus geeft veel inzicht in het aansturen van teams en de invloed van gedrag en communicatie”

“Stof werd op een erg interessante manier gebracht waardoor ik alle dagen geboeid was”

“Met energie en humor worden de verschillende theorieën helder uitgelegd en de voorbeelden uit de praktijk spreken direct tot de verbeelding”

Kijk voor meer referenties op LinkedIn en op Springest


< Terug naar DIENSTEN

.